zaterdag 28 juni 2014

Lupinetwijfels & balkonkoolrabi

Of 's werelds eerste balkon-vegaburger, gemaakt van lupine, er wel gaat komen is nog de vraag. Misschien een kleintje. De lupineplanten bloeien namelijk wel aardig (en mooi lichtpaars), maar het proces van bloem-tot-boon lijkt maar bij een paar bloemen goed te slagen. De rest van de uitgebloeide bloemen verdort en daar blijft niks eetbaars van over. Er staan nog wel aardig wat bloemen in bloei, dus als die nou allemaal nog lupinebonen gaan opleveren als ze uitgebloeid zijn wordt het misschien nog wat met die hamburger.

Gelukkig hebben we wel een andere primeur: onze eerste koolrabi's van het balkon. Weer een geslaagde nieuwe groente in ons inmiddels uitgebreide balkonassortiment. Hieronder zijn de koolrabi's te zien samen met balkonvenkel nummer 4 en 5.

Tja, eenmaal ontdaan van overtollig blad ziet de oogst er wel wat minder overvloedig uit, maar toch, we hebben er weer een lekkere maaltijd van kunnen maken (koolrabirisotto!).

Drie jaar balkontomatenervaring werpt zijn vruchten af: de trossen zien er weer prima uit en de tomaten smaken heerlijk. We hadden inmiddels ook eigenlijk niet anders meer verwacht.

Ook weer nog iets nieuws dit jaar: rode kool. Gekregen van collega J. van MiniTuinder 2. Het blad ziet er mooi uit, en de beruchte balkon-slakken hebben het nog niet ontdekt. Er is al een mini-kooltje te zien.
 

Dan nog twee voorbeelden van efficiƫnt ruimtegebruik op balkon: de hoogte in. De paksoi en doperwtjes doen het best goed in simpele plastic bloembakken. Scheelt toch weer een stukje ruimte, want het blijft flink dringen op een balkon met al onze nieuwe en oude groente-experimenten.
2 opmerkingen:

  1. Mooie tuin, en nu ook de hoogte in. De rode kool is mooi blauwig.

    BeantwoordenVerwijderen