zondag 13 juli 2014

De balkonaardappeleters

MiniTuinders zijn gelukkig niet gedoemd om alleen mini-aardappelen te oogsten. Het was wel spannend wat er zich allemaal ondergronds en buiten ons zicht in de groene aardappelkweekzak op balkon had afgespeeld. Maar het loof was zo groot en wild geworden: dat zag er veelbelovend uit.

En wat er uit kwam viel niet tegen.


We zijn best tevreden met de eerste aardappeloogst. Het waren roodachtige pootaardappelen ('Raja') die we zo rond half maart gepoot hadden, en nu, drie maanden later, hebben ze zich goed vermenigvuldigd. Aardappelen kweken op balkon: ook dat kan dus! Een laatste zak aardappelen laten we nog een tijdje doorgroeien. Wij kunnen nu even vooruit.
 
Wel hebben ze wat gekke bobbels en zien ze er niet zo gladjes uit als in de supermarkt. Wat het precies is weten we niet. Gelukkig doet het niks met de binnenkant: eenmaal geschild zien ze er normaal uit. Geen enge schimmels of beruchte aardappelziekte.
De kleinste en de grootste
 

Toevallig viel er vandaag ook een flinke lading boerenkool (ja nu al: we zijn weer enthousiast vroeg begonnen) te oogsten. Tijd voor balkonboerenkoolstamppot met voor het eerst zelf geteelde aardappelen. Een beetje winter midden in de zomer.2 opmerkingen:

  1. wat een super leuke ideeën maar je zal ook rekening moeten houden met de vloer op je balkon neem ik aan? Ik heb nu van die leuke gekleurde gekleurde rubber vloertegels . Ik neem aan dat dat wel geschikt is daarvoor, omdat het makkelijk schoon te maken is.

    BeantwoordenVerwijderen