maandag 30 april 2012

Groene tijden

Er breken groene tijden aan! Dat voelt deze MiniTuinder op haar klompen aan. 


Vandaag hebben we weer wat van de balkonbakken kunnen oogsten: spinazie en rucola. We lazen dat je bij spinazie de grootste blaadjes van het kropje af kan plukken, en dat hij dan weer verder doorgroeit, dus dat deden we. Het was geen grote oogst, maar prima voor door de lasagne. Het voelt wel heel bijzonder dat we zelf spinazie vanaf een zaadje hebben opgekweekt tot echte spinazie zoals we die alleen uit een plastic zak kennen van de AH.


Ook hebben we wat rucola geoogst, die groeit goed. En zo hadden we ook nog een salade bij onze spinazielasagne. Zomaar dus al bijna een hele maaltijd bij elkaar verbouwd! (over een paar weken / maanden (?) ook hopelijk nog tomatensaus gemaakt van onze eigen tomaten ipv uit blik)

Tot slot onze binnen opgekweekte pompoen en courgette buiten gezet. We gokken het er maar op dat het op het balkon niet meer zal gaan vriezen, want daar schijnen ze echt niet tegen te kunnen.

3 opmerkingen:

 1. Leuk zeg, een echte maaltijd al vanuit zaadjes en vanaf je eigen balkon!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er al tegek uit zeg! En ik denk best dat je t risico kunt nemen... Jullie zitten hoog genoeg en de weersvooruitzichten lijken me gunstig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Het wordt steeds leuker zo.
   Ja, het zal wel meevallen met het vriezen op twee hoog, komt vast goed.

   Verwijderen