vrijdag 13 april 2012

Snelle groeiers, langzame groeiers

Wat een snelle groeiers zijn courgettes. Binnen een week al een stevige plant, zo hadden we ze nog niet meegemaakt. Snel maar overgepot zodat ze wat meer ruimte hebben. Zou de kop uit de krant ook voor ons gaan gelden?
Hetzelfde geldt voor onze pompoenplantjes, die staan er ook tussen hieroboven. Pompoenplanten lijken trouwens verdacht veel op courgetteplanten. Dat moet wel familie van elkaar zijn, en wat blijkt op Wikipedia: 'De courgette is een niet klimmende pompoen met komkommerachtige vruchten'. De courgette is dus een pompoen!?

Nog een kleine desillusie laatst: we vonden de radijsplant in onze bak buiten al heel wat. Maar helaas: nog geen radijs te bekennen onder de grond. Meer geduld hebben dus!

Binnen ontstaan ook alweer mooie plantjes. De rode peperplant begint wat te doen. En de tomatenplantjes (rechtonder) zien er al best mooi uit.
3 opmerkingen:

 1. AH heeft interesse in 25kg courgette
  graag in week 25.

  Albert Heijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog heb je. Ik ben aan het experimenteren met zaadjes, verspenen en buiten zetten. Ik wacht nog even tot IJsheiligen voor ik de boel naar buiten doe. Dus voorlopig heb ik hele volle vensterbanken.
  Succes met je plantjes!
  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je! Volle vensterbanken zijn ook al leuk.
  En na IJsheiligen gaan wij ook pas echt los!

  Groeten,
  MiniTuinders

  BeantwoordenVerwijderen