maandag 5 mei 2014

Beetje plukken, beetje eten, beetje minder supermarktgroente

Na alle klussen de afgelopen tijd - voorzaaien, overpotten, water geven, nog eens overpotten, stokje erbij, vastbinden, nog meer water, compost, etc. - kunnen we er nu de vruchten van plukken. Alhoewel, nog niet letterlijk (de tomaten beginnen al wel te bloeien gelukkig), maar we kunnen al wel veel bladgroente plukken. We hebben al veel ervan gegeten: bladmosterd (heel lekker: stamppot met rauwe bladmosterd, het smaakt ook echt naar mosterd), snijbiet, spinazie, rucola en verschillende slamixen waaronder een Aziatische die goed beviel met o.a. paksoi en raapsteel mizuna. 

Maar foto's maken van de oogst...nee dat is er niet van gekomen. Misschien een goed teken; het plukken van groenten van het balkon is zo gewoon geworden dat het niet meer als een fotomoment voelt. Business as usual. Gewoon, zoals de MiniTuinders rollen zo tussen april en oktober. Beetje plukken, beetje eten, en steeds vaker de groenteafdeling van de AH links kunnen laten liggen.

Naast het balkon, blijven we weer een deel binnen doen. De tomaten die op de grond staan kunnen weer lekker tot aan het plafond groeien, en de pepers doen het ook prima achter glas (in de zwarte bakken voor het raam). Sommige bloeien al. Ook weer nieuwe groente voorgezaaid in de kweekvakjes, o.a. doperwten en sperziebonen.
Vorig jaar hadden we ook nog tomatenplanten op de tafel voor het raam staan, maar dat werd toch een te heftig oerwoud en hield veel zonlicht tegen. Dit jaar maar een iets beschaafdere binnenafdeling.
Onderstaande komkommerplanten blijven binnen. Ze hebben een rekje gekregen zodat ze een heel stuk de hoogte in kunnen groeien. De plant grijpt zich nu al aan het hek vast met allemaal kleine gekrulde sprieten, net een soort vingertjes. Leuke plant, die komkommer.

1 opmerking:

  1. Wat gek eigenlijk dat een plant zich echt vastgrijpt.

    Heel leuke blog weer, interessant, en met mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen