zaterdag 15 maart 2014

Babyplantjes

Ruim een week na onze grote voorzaai-actie zijn de lege kweekbakken alweer veranderd in een frisgroene oase van babyplantjes. Lollo rosso sla, koolrabi, snijbiet, venkel, spinazie, stengelui en een hoop kruiden, we hebben het allemaal. De lupine was de spectaculairste ontkieming: de aarde zwelde na een paar dagen flink op, en binnen een mum van tijd was daar al een tamelijk complex en stevig plantje te zien.
Ook de komkommer komt al op (op onderstaande foto op de voorgrond).  Duidelijk een wat simpeler type dan de lupine: twee grote blaadjes en that's it.
 Zo leuk om weer te zien hoe alle zaadjes verschillend opkomen.
Nu nog klein, straks weer een oerwoud. De meeste plantjes gaan als ze groot genoeg zijn naar het balkon om daar verder te groeien. Ach babyplantjes, wat worden ze snel groot hè?

6 opmerkingen:

 1. Leuk veldje zo. Vooral ook de lupine.
  Op naar straks dan maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ola, lieve minituinders! Jos en ik zijn eindelijk weer 'ns in een huis met een echte tuin getrokken en we beginnen dit seizoen voorzichtig met zo'n 'Makkelijke Moestuin' voor N00bs, van 1.20 bij 1.20 meter :-)
  De bak: https://twitter.com/ilonavg/status/442286168122466304/
  Eerste minimoestuin-ongeval: https://twitter.com/ilonavg/status/442286623892312064
  Vanmorgen eerste buitenkiempje gevonden (texelse bladkool, geloof ik): https://twitter.com/ilonavg/status/445490114873946112

  Zeer benieuwd naar jullie lupine-experimenten! Lekker hoor, die VegetarischeSlager-shizzle, maar zelf maken is altijd leuker. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, die reactie werd een beetje een zooitje door de gekke uitlijning. Excuus! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Ilona! Wat leuk dat jullie ook bezig zijn, en tof dat jullie nu een tuin hebben! Texelse bladkool klinkt alvast tamelijk obscuur, dus dat lijkt me een prima begin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook rapunzelklokjes, brave hendrik, sojabonen (edamame), limoenklaver, oesterblad, raapstelen, amsoi, komatsumna, perilla en nog veel meer raars. Geen toko's in ons dorpje hè, dit is makkelijker. :-) Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een sprookjesachtige namen :) (van meer dan de helft had ik nog nooit gehoord, hihi)
   Succes en veel moestuinplezier gewenst en hou me op de hoogte!

   Verwijderen