zaterdag 29 maart 2014

Aardappels in een zak

Iets nieuws dat we dit jaar voor het eerst proberen: aardappels. In een zak. We hebben zo'n twee weken geleden biologische pootaardappels ('Raja') geplant die al wat uitgelopen waren. Nu, sinds een dag, steken er een paar groene dikke en harige stengels uit de aarde. Dat gaat vast de goede kant op. Die stengels moeten straks flinke planten worden, en als die na een maand of drie afsterven zijn de aardappels klaar. Wel jammer dat het groeien van de aardappels helemaal onder de grond gebeurt en we daar niks van te zien krijgen.

Als de stengels 10 cm zijn, gaat er weer een laagje aarde bij en kunnen we de zak wat verder omhoog rollen. En zo steeds hoger tot de zak vol zit met aarde, en straks dan ook met aardappels. Leuk om weer iets te proberen wat echt nieuw voor ons is.

Met het mooie weer hebben we al veel buiten op het balkon neergezet en geplant. De lupine groeit goed, en de koolrabi en snijbiet zijn naar de buitenbakken verhuisd.

En ook dit jaar doen we weer spinazie en rucola. Lekker makkelijk en het groeit snel..
..maar ook weer niet zo snel dat we er al van kunnen eten. Sowieso valt er nog niks te eten van het balkon. Voorjaar: een hoop werk maar nog geen opbrengst. Vandaag hebben we zelfs nog een zak rucola in de supermarkt gekocht. Als die rucola hierboven eens opschiet, is dat hopelijk voorlopig wel de laatste.

1 opmerking: