woensdag 11 september 2013

Herfst = oogsten

De herfst is aangebroken, maar gelukkig gaat het oogsten nog even door. Vandaag tikte onze dagoogst, bestaande uit paprika's, tomaten en pepers, nog mooi de 2,88 kilo aan (zie het keiharde bewijs hieronder). Niet slecht! 
Met al die regen van de afgelopen dagen moesten we snel alle rijpe tomaten plukken voordat ze zouden barsten. Bij sommige waren we net te laat, maar die zijn alsnog lekker in een tomatensoep.

De tomatenplanten op het balkon stonden er de afgelopen dagen wat treurig bij in het gure herfstweer. Alle planten hebben we al een tijdje geleden afgetopt zodat de laatste tomaten nog kunnen rijpen. Binnenkort zullen de planten toch echt de compostbak ingaan. We zullen ze missen. Het waren een paar mooie tomaatrijke maanden.

Nu op naar de boerenkoolrijke maanden. Ook lekker. Van de knoflookoogst kunnen we komende tijd ook nog wel even blijven eten, dus we zitten voorlopig nog niet zonder balkongroenten. 
De knoflook hangt inmiddels gedroogd en wel decoratief te zijn aan de deur, maar gaat binnenkort toch echt geplunderd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten