zondag 21 juli 2013

Pasta di balcone Rotterdam

Het tomatenoogstseizoen is losgebarsten. Drie van de vijf tomatenrassen hebben nu rijpe tomaten. We hebben kleine oranje tomaten 'Orange Berry' (klein en heel zoet), ingewikkeld vormgegeven tomaten 'Costoluto fiorentino' (echte lekkere vleestomaten) en rechtsonder gestreepte 'Tigerella' tomaten.
Dat we nu eindelijk tomaten hebben is al heel goed nieuws, maar wat extra leuk was, is dat we zelfs een complete pastasaus van het balkon bleken te kunnen plukken.
De ingrediƫnten
Een pastasaus bestaande uit tomaten, knoflook, basilicum en pijnboompitten. (ok, bijna compleet van het balkon: pijnbomen kunnen we er net niet kwijt.) Het recept: snij de tomaten in stukjes en de basilicum in reepjes. Hak de knoflook fijn. Doe dit in een schaal en gooi er een flinke scheut goede olijfolie en wat peper en zout over. Roer door elkaar en laat een half uurtje staan. Rooster intussen de pijnpoompitten, die kunnen er op het laatst over. Serveren met pasta en sla. En: klaar! (natuurlijk wel het lekkerste met tomaten uit eigen balkon/tuin/kamer)
Het resultaat: Pasta di balcone Rotterdam

1 opmerking:

  1. Leuk al die verschijningsvormen van de tomaten.

    En zo ontstaat er ineens een nieuwe heel gezonde pastasaus!

    BeantwoordenVerwijderen