zondag 7 april 2013

De eerste lentedag!

Ein-de-lijk weer eens wat actie op MiniTuindersgebied. Een nieuw seizoen lijkt nu echt begonnen, alhoewel, dat dachten we begin maart ook even... Maar nee, nu vast écht! 

In januari hadden we al heel veel tomaten binnen voorgezaaid: onze 'MiniTomatenkwekerij'. In februari hadden we alles binnen overgepot, en nu, begin april werd het tijd voor grotere potten voor de tomaten. Ze groeien best goed, ondanks het gebrek aan zonlicht van de afgelopen weken. Omdat tomaten heel slecht tegen kou kunnen, moeten ze nog wel een tijdje binnen staan. In mei mogen ze pas naar buiten. 

Verder staan er wat kruiden en vooral ook veel exotische peper- en paprikasoorten binnen achter het raam. Bijvoorbeeld een pepersoort in de kleur van een banaan ('Sweet Banana'), en 'Purple Beauty', een donkerpaarse (!) paprikasoort. Vooral ook leuk om wat soorten te kweken die je niet in de supermarkt vindt.
Zo moeten onze paarse paprika's gaan worden..

Ook heel fijn om weer eens wat groen te zien. Binnen dan..

..buiten ziet het er namelijk nog helemaal niet leuk uit. Een grauwe bedoening. Onze zwarte poes valt helemaal weg in dit zwartgrijze geheel.

Toch hebben we vandaag hard gewerkt op balkon. We hebben allerlei groente gezaaid waarvan het pakje ons meldde dat het vanaf april kon. Het enige groen dat nu buiten te zien is, is van de knoflook. Die lijkt de ijstijd overleefd te hebben. 
We hebben nu lekker veel snelgroeiende (dat is de bedoeling tenminste) groentesoorten gezaaid, zoals verschillende soorten sla, radijsjes, bimi (soort broccoli), spinazie, wat verschillende kruiden en een vlinderbloemenmengsel van 'Stek de stadstuinwinkel'. Eén van de slamixen die we vandaag hebben gezaaid heet zelfs 'Speedy Salads'. Ja, we willen groen zien, en snel een beetje.

2 opmerkingen:

  1. Leuk, die ongebruikelijke groentekleuren.
    En Speedy Salads klinkt heel spannend.
    Snijbiet groeide altijd in kilo's in mijn schooltuintje... Dat was ook een speedy, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moest snijbiet eerst Googelen, want ik wist niet eens wat dat nou precies voor groente was! Maar zo te zien inderdaad een goede en snelle kandidaat voor de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen