dinsdag 30 april 2013

Opkomend groen

Achter het raam begint het alweer een groene oase te worden. Zo zien we het graag: helemaal vol met tomatenplanten en peperplantjes. De meeste tomatenrassen groeien goed, alleen de 'Red Pear' niet. Eentje is er al doodgegaan, en een ander lijkt daar mee bezig te zijn. Dan maar geen tomaten in peervorm... De tomatenplanten die het wel doen krijgen nu ook al knoppen en een paar zelfs al bloemen. Het lijkt alsof de knoppen van de verschillende rassen er ook al verschillend van elkaar uitzien. We zijn benieuwd wat voor verschillende typen tomaten het straks gaan worden. Een deel van de tomatenplanten laten we weer binnen staan, dat ging vorig jaar ook heel goed en die werden superhoog met veel tomaten. De rest gaat, als het 's nachts niet meer zo koud is, naar het balkon.
Echt fijn om weer tomatenplantjes te hebben..beetje kijken hoe ze groeien, stokje erbij, water geven, dieven... En dan wetende dat we straks weer onze eigen lekkere tomaten kunnen eten. We kunnen het iedereen met een zonnig raam en/of balkon aanraden.

Op balkon komen nu ook wat plukjes groen op. Hieronder beginnende spinazie. Nog lang geen groene oase, maar het is een begin.


Verder op het balkon: een gigantische aardbeienplant, gekocht bij de Turk op de West-Kruiskade. Die staat gelijk al mooi groen te zijn en te bloeien. Toch voelt het niet helemaal echt om een al opgekweekte plant te kopen. Vanaf het zaadje zelf een plant opkweken is toch veel specialer dan dit instant succes. Het is een beetje de fastfood van het tuinieren. Zelfs MiniTuinders vallen er weleens voor.

1 opmerking:

  1. Mooie foto met die huizen erbij!
    En leuke bloemetjes van de fast-aardbeienplant.
    Ja, kijken welke tomaten er nog zonder peervormige gaan verschijnen.

    BeantwoordenVerwijderen