zaterdag 16 februari 2013

MiniTomatenkwekerij


Vijf weken na het zaaien van de tomatenzaadjes werd het hoog tijd om ze over te potten. We zijn nu maar liefst zes verschillende soorten tomaten aan het kweken: peervormige, oranje, tijger-gestreepte en nog drie met moeilijke Italiaanse namen. Op zich bevielen de normale tomaten van vorig jaar ook goed, maar doe ons toch maar een nieuw tomatenexperiment. We hebben nu dus zes soorten, waarvan er gemiddeld vijf van de zeven zaadjes goed zijn uitgekomen, wat dus neerkwam op 30 tomatenplantjes overpotten. Het leek wel lopendebandwerk.
Die 30 tomatenplanten kunnen we natuurlijk nooit kwijt op ons balkon en voor het raam, maar er zijn vast wat plantjes die de verhuizing niet hebben overleefd (sommige hangen er wat slapjes bij momenteel). Later in het seizoen valt er misschien wel weer wat te ruilen. En anders kan het Rotterdamse straatbeeld ook best wat tomatenplanten gebruiken (Harlem-style). 
Verder staat de knoflook binnen goed te groeien, in ieder geval bovengronds. Wat er ondergronds gaande is, waar het natuurlijk allemaal om draait bij knoflook, weten we niet. Als de groene stelen geel gaan kleuren zouden ze te oogsten moeten zijn. Dat kan vast nog wel een tijd duren. De knoflook die we begin januari op balkon in de bakken hebben gepland doet vooralsnog zo goed als niks. Die vinden het vast nog veel te koud. 
Gelijk hebben ze.

1 opmerking:

  1. Welke verschijningsvormen van tomaten zullen we gaan zien en wat is er ondergronds gaande?

    Ook hier is het wachten op het voorjaar.

    En leuk : misschien zelfs tomaatjes in de straat! Geen stads- maar straatlandbouw heet dat dan.

    BeantwoordenVerwijderen