maandag 7 mei 2012

Binnenkas & de moesplantenmarkt

Aan de achterkant van ons huis, precies onder het balkon, hadden we een soort rommelhok. Er stond een kattenbak, wat oude stoelen, een paar dozen. We kwamen er niet vaak. Tot vorig weekend. Want het blijkt een ideale binnenkas te zijn voor planten die van warmte houden. Alle troep ging eruit, en de plantjes gingen erin. Nu staan daar onze peperplantjes, tomatenplantjes, basilicum, pompoen en courgette lekker warm en(af en toe) zonnig verder te groeien. Een deel gaat als het nog wat warmer wordt naar buiten, maar een paar planten willen we binnen verder laten groeien. Misschien doen sommige planten het voor het raam wel minstens zo goed als buiten. We zullen het zien.
Maar is het niet wat veel allemaal? Jawel! Kijk, onze onderburen hebben een hele tuin (vol met tegels), maar wij moeten goed met onze ruimte omgaan.
Al die planten gaan natuurlijk nog veel groter worden en dat kunnen we allemaal niet kwijt. Daarnaast hebben we van sommige plantjes heel veel (peper, courgette, boontjes), en van andere geen (slasoorten, komkommer, sommige kruiden). Aanstaande zaterdag hopen we daarom wat plantjes te ruilen of verkopen bij de moesplantenmarkt op Katendrecht van 'Rotterdamse Oogst Zaait!'.

1 opmerking:

  1. Als de planten te groot worden kan ik ze wel helpen opeten. / Of een bordje aan te muur : groenten te koop! Of met een stalletje./
    Spannend dat ruilen en verkopen. Jullie worden echte boeren.
    Goed idee om die kamer als kas te gebruiken.

    En op de begane grondaarde liggen dan tegels.Jullie hebben de verdiepingen creatief omgedraaid!

    BeantwoordenVerwijderen