zaterdag 21 maart 2015

MiniTuinders' vierde seizoen

Kort geleden vroeg ene 'anoniem' zich onder een oude blogpost af of we nog wel bezig waren met balkontuinieren. Het is inderdaad nogal stil hier op de MiniTuinders-blog de laatste tijd...

Maar ja hoor anoniem: we zijn nog bezig! Inmiddels alweer met ons vierde seizoen. Waarschijnlijk zijn we daarom ook niet meer zo verrast over hoe alle zaadjes planten worden, hoeveel opbrengst je van een balkon kan halen en hoe we daar straks weer mee kunnen gaan koken, dat we dit hier allemaal willen opschrijven.

Maar we zijn weer begonnen hoor, bijvoorbeeld met tomatenplantjes (onze favoriet) en peperplantjes, wederom in allerlei rassen en kleuren.


Ook gaan we weer voor balkonaardappelen, allerlei soorten sla, venkel, koolrabi, doperwtjes, diverse kruiden, spinazie en al die andere groenten die inmiddels wel hebben bewezen balkonwaardig te zijn.

Het balkon is weer klaargemaakt en ingezaaid voor een nieuwe ronde. Wederom een balkonoerwoud in wording dus.

 
Nieuw is wel dat we dit jaar worden vergezeld door duizenden mede-'MiniTuinders' via de Albert Heijn moestuintjes-actie. Uiteraard doen wij ook mee, al zijn we niet zo fan van hun potjes die nogal schimmelgevoelig zijn. Nee, hier gaan we onze opbrengst niet vandaan halen...maar toch bedankt Albert Heijn. Hopelijk inspireert het sommigen om hiermee door te gaan, al dan niet op balkon.

8 opmerkingen:

 1. Ha! : weer de zaterdagse blog! Leuk de lege foto's. Kijken wat er weer van komt (klaar voor het oerwoud).
  Balkonaardappelen, dat kun je in de winkels en tuinen niet krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, terug van weggeweest!
   De balkonaardappelen worden wel nageslacht van winkel-aardappelen, want we proberen het dit jaar gewoon met biologische supermarktaardappelen die we uit laten lopen. Vorig jaar hadden we speciale pootaardappelen, maar dit zou ook gewoon moeten kunnen. We gaan het zien.

   Verwijderen
 2. Super leuk blog! Hoop dit jaar weer van jullie moestuinseizoen mee te kunnen genieten op dit blog

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk blog! Ik ben inmiddels ook aangestoken door het virus "moestuin". De vensterbank is aardig vol en m'n courgette en komkommerplantjes beginnen aardig groot te worden. Mag ik vragen: wanneer kan ik ze op balkon gaan zetten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Courgette en komkommer zijn beide groenten die heel slecht tegen kou kunnen, dus ik zou ze zeker niet voor half/eind mei buiten zetten. En dan maar hopen op een warme en redelijk droge zomer, want we hebben weleens een hele courgette-oogst op ons balkon zien mislukken (=wegrotten) door een regenachtige zomer...maar het kan op zich zeker op balkon hoor!
   Succes!

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, hier ben ik weer, "Anoniem " van vorig jaar :)
  Jullie blog is nog steeds in mijn favorieten, en ik kom vaak nostalgisch kijken, eigenlijk gebruik ik jullie als mijn bron van inspiratie...Ik ben op 10 maart Costoluto Fiorentino gezaaid, hier zag ik hem en vond zo een leuk uitziende tomaat...
  Ook heb ik vorig jaar bij biowinkel gekocht voor 9 cent 1 verschrompeld aardappeltje [ras Carolus] met uitlopers [ kassajuf snapte niks van ;)] en in een zak gepoot, bijna 1.5 kilo aardappels terug van gekregen, en die waren erg lekker :)
  Barbara en Jan, graag een update - seizoen 5, alvast bedankt!
  Met vriendelijke groet - Ana

  BeantwoordenVerwijderen