zondag 31 augustus 2014

Rode kool & rode peper op een groen balkon

De herfst is dan wel in aantocht, maar voorlopig hebben we gelukkig nog een groen balkon en genoeg te oogsten. Er lijkt nog een goede nazomer aan te komen, dus wie weet kunnen we het eten-van-balkon-seizoen nog wat oprekken. Vandaag hebben we zelfs nog kleine sla-plantjes, rucola, venkel en koolrabi uitgeplant: ons eten voor september en oktober. Verder hebben we vandaag onze eerste rode kool geoogst (samen met een koolrabi). Het is geen grote geworden, maar wel een mooie: goed compact, dieppaars ('rood?') en rond. Vanavond gaat hij samen met de koolrabi in een 'experimentele salade', aldus MiniTuinder 1. We eten nog steeds bijna elke dag van het balkon.

Het balkon is eind augustus nog altijd een wilde boel van o.a. uit de kluiten gewassen aardpeerplanten, venkel, pepers, paprika's, andijvie en boerenkool. Gelukkig maar. De kale winter duurt altijd al lang genoeg.

Tot slot nog onze mooie peperplanten, wel een beetje onze trots. En een van de weinige planten die zoveel oogst opleveren dat we ze kunnen uitdelen. Sommige pepers zijn heel scherp, andere wat minder. En dat soms van pepers van dezelfde plant. Best raar eigenlijk. Soms eten we dus een tamelijk flauwe maaltijd, en dan zweten we ons onverwacht weer een ongeluk van de pittigheid. Spannend eten van het balkon dus.

4 opmerkingen:

  1. Wauw, dat is pas een moestuin op een balkonnetje. Ben er stiekem wel een beetje jaloers op, misschien kan ik dit komend voorjaar ook proberen op te bouwen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog, hopelijk zijn jullie nog steeds bezig met tuinieren?

    BeantwoordenVerwijderen