vrijdag 3 augustus 2012

Van groen naar rood: pepers en paprika's

Veel van de groene vruchten beginnen nu eindelijk rood te kleuren. Zo prijkt er sinds een dag een eerste mooie felrode paprika aan de paprikaplant. Hij lijkt wat kleiner te blijven dan de paprika's uit de supermarkt, maar hij is vast extra lekker. Wel zonde om te plukken, hij hangt er juist zo mooi bij. Alsof hij van plastic is.
Ook de pepers worden nu rood. Peperplanten zijn echt leuk en makkelijk om binnen op te kweken. De luizenplaag van een tijdje terug was even lastig, maar we zijn er vanaf gekomen. Hoe? Door de peperplanten regelmatig onder een koude douche te zetten en de luizen eraf te spuiten met de douchekop. Daar hadden ze niet van terug. Ha! En zo verdwenen tientallen luizen in het afvoerputje van de douche..

Hieronder de hele collectie pepers en paprika's bij elkaar. De grootste plant in het midden is de jalapeƱo, die pepers zien er wat boller uit en blijven groen. Als je goed kijkt zie je veel pepers hangen. Als ze rijp zijn kunnen we er een wellicht een potje echte Rotterdamse MiniTuinders-sambal van maken.

1 opmerking:

  1. Mooie foto's! En mooi dat ze zo vrolijk verkleuren. Ik ben benieuwd of de pepers ook echt scherp zullen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen