maandag 25 juni 2012

Vruchten in de groei

Wat blijft dat MiniTuinderschap toch leuk: nu het wat verder in het seizoen loopt komen er steeds meer verschillende vruchten op. Sommige groeien ook zo lekker snel, zoals de courgettes. Ze zaten verstopt achter grote bladeren, dus des te groter was de verrassing dat er al vier courgettes een eindje gevorderd waren, met meer op komst. De courgettes die we binnen hebben opgekweekt doen het lang niet zo goed als die vanaf het begin buiten in de bakken staan: er komen binnen een hoop bloemen aan, maar alleen mannelijke bloemen, dus zonder vrucht. We hebben ze nu maar buiten gezet, wie weet komt het nog goed.
De binnenpompoen groeit wel aardig, maar het blijft bij slechts een enkele mooie oranje pompoen. Terwijl bij de pompoen op balkon veel meer vruchten op komst lijken te zijn. Toch ook meer een buitenplant.
Dan hebben we ook nog de paprika's & pepers (rode pepers -nu nog groen- en jalapeƱo's). Die doen het binnen juist prima en er komen een hoop vruchten aan. Mooi! Het belooft een hete zomer te worden...op ons bord.1 opmerking:

  1. Mooie foto's, vooral de onderste twee, die ook nog een hete zomer beloven! Ja, dat laatste kan ik ook, binnen achter glas.
    Verder dacht ik nog : kijken wat er met mij gebeurt als ik meer buiten zou gaan staan.

    BeantwoordenVerwijderen