zondag 18 maart 2012

Actie op het balkon

Van actie in de kweekkas naar actie op het balkon, want daar moet het gaan gebeuren. Het is alweer een flink stuk opgeschoten sinds dit weekend. Minituinder nr. 1 heeft zich flink in het zweet gewerkt. Hier is hij bezig met het mengen van de aarde-mix (volgens recept van makkelijkemoestuin.nl) 


En nu staan alle bakken er mooi en gevuld bij met een prima middenpad. Er was nog iets waar we nog wat mee moesten voordat we kunnen gaan zaaien: onze poezen (hierboven 2 van de 3 exemplaren). Die poezen kunnen in de bakken met de aardemix een mooie grote kattenbak zien, en daarnaast houden ze er ook wel van om te knagen aan een lekker jong scheutje van het een of ander (o.a. een radijsplantje is op deze manier al ten onder gegaan..). daarom komt over de bakken nog een muurtje van gaas zodat het hopelijk poesvrij blijft. De muurtjes van gaas zijn onder constructie.


Intussen laten we de plantjes nog even doorgroeien in de kweekkas.


Het rucolaplantje hieronder begint al een echt ruculablaadje te krijgen! Grappig dat je in de eerste groeiperiode nog helemaal niet kan zien wat voor groente het uiteindelijk gaat worden.


1 opmerking: