woensdag 29 februari 2012

And the winner is....rucola!

We waren erg benieuwd welk zaadje als eerste iets zou gaan doen, en vandaag was daar dan de eerste actie in de kweekkas! Drie rucolaplantjes in wording lieten hun kopjes zien, zo'n twee dagen na het planten.


Ook is kist nummer 1 klaar: nog negen te gaan!


Als de poes eruit is, gaat de vermiculite + Bokashi-compost + turf erin.

 

4 opmerkingen:

 1. HOI!
  Toevallig ben ik me nu ook aan het inlezen op de MMsite van Jelle en SFG.com... Toevallig ben ik ook op een Rotterdams balkonnetje bezig en...toevallig bots ik tegen jullie blog op! Leuk! Ga jullie zeker volgen!
  Ik heb een vraag over de samenstelling van de mix: waar hebben jullie het vermiculiet gevonden? Ik zie de bomen door het bos niet meer op internet...
  Veel succes en groeten
  BELLA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed, nog een Rotterdamse balkontuinder! Leuk dat je er ook mee gaat beginnen en ons gaat volgen.
   Wij hebben het op internet besteld via seedo.nl (onder kweekbenodigdheden, en dan Vermiculiet - Agra vermiculite M3 (semi grof). Dat ging prima.
   Hou ons maar op de hoogte van je vorderingen, en laat het weten als je nog vragen hebt.

   Groeten,
   MiniTuinders

   Verwijderen
 2. Hoi Minituinders,
  Dank voor jullie reactie! Ik volg met veel genoegen jullie blog! Ik sta op het punt mijn zaailingen naar buiten te brengen. De bakken worden gevuld met Mels'Mix. Nu zag ik dat jullie ook echt Turf gebruiken..Zouden jullie me aub ook kunnen vertellen waar je dat hebt gevonden? Dank!!
  Groeten! (Rdam-Noord/Bergpolder)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Bella,

  Wij hebben de turf gekocht bij de Intratuin in Rhoon, niet in Rotterdam dus maar wel in de buurt. Ik weet niet of er een locatie dichtbij is die het verkoopt, maar we hadden ook veel nodig met al onze bakken en bij de Intratuin heb je hele grote zakken.

  Succes met de verhuizing van je zaailingen!
  Groeten,
  Minituinders

  BeantwoordenVerwijderen